Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.donderdag 22 augustus 2013

Voorbereiden!

Ook al is het nu nog heerlijk weer....toch kun je iedere dag merken dat de herfst in aantocht is.
Ik merk dat vooral aan de sfeer buiten....het klinkt anders...erg moeilijk om dat uit te leggen. En ook worden de dagen al merkbaar korter....en de nachten langer.... ;-).
Dat betekend dat er toch wat gemaakt moet worden wat ook voor koudere dagen geschikt is.
Een blouse vind ik dan erg fijn....
Natuurlijk ligt er bij mij in de kast nog wel een lap voor een blouse. Lange tijd geleden heb ik een geruite sarong gekregen, en die moest er vandaag aan geloven.
Het is een frisse ruit, in groen en paars...dus nog niet zo heel erg winters. In de lap zat een verrassing: er zat een soort rand ingeweven, in een iets ander patroon. Natuurlijk leuk om daar een beetje mee te spelen. Het borstzakje, manchetten, kraag en achterpas zijn van de rand gemaakt.
Hier zie je goed dat het anders is....en natuurlijk een monogram erop.
De achterkant....Voor het mooi had ik de kraag net even anders op de ruit moeten leggen...maar dat zag ik pas toen de blouse af was.
Nog een grapje....wat niemand ziet! Op de binnen-achterpas heb ik een crest geborduurd....met de eerste letter van mijn naam....en mijn geboortejaar. Nu weet iedereen dat ik  precies 13 dagen geleden 48 jaar werd....LOL!
De foto's zijn wat flets, want ze zijn iet bij daglicht gemaakt. Het patroon voor de blouse komt uit Lutterloh.

5 opmerkingen:

 1. Mooi gerecycled. Ik ben erg jaloers op de mooie borduursels die je iedere keer maakt, geeft je werkstuk net dat beetje meer. Geniet nog van de laatste zomerdagen en daarna van je mooie blouse.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap wat je bedoeld met de herfst in aantocht, ik merk het ook. Ik laat s'morgens vroeg de hond uit het is nu al schemerig aan het worden en de vogels reageren anders.

  Dat is een mooie blouse geworden met mooie details leuk zoals je het hebt gedaan met de ruitjes. Ga je straks veel plezier van hebben.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I like this! Your logo inside is very beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je eerste voorbereidingen voor de herfst zijn gelukt!
  Wat een leuke blouse heb je gemaakt. En de details die echt kenmerkend zijn voor jouw werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog van harte gefeliciteerd.
  Dat is nog eens een mooie voorbereiding op de komende herst. :)

  BeantwoordenVerwijderen