Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.woensdag 9 oktober 2013

Ze is er weer!!

Blakend van gezondheid....mijn Bernina!
Het was toch wel even ingrijpend hoor....ze heeft een totaal nieuw spoelhuis gekregen. Ook Gerrit, van naaimachinehandel van Huissteden, kreeg het vastgelopen spoelhuis niet meer uit de grijper.
Nu was er bij Bernina al bekend dat dit een fout in het fabricageproces is [of in de onderdelen], dus is het nieuwe spoelhuis volledig garantiewerk.
Afgelopen vrijdag heb ik mijn machine weer opgehaald. Omdat ze toch in het hospitaal was, is er ook een onderhoudsbeurt gedaan.

Tja, en dan moet je toch weer een beetje het vertrouwen in je machine terug krijgen. Vrijdagavond heb ik een stukje genaaid, en dat ging prima. Dus niets stond er meer in de weg om op zaterdag een borduur te maken.....NOT!
Weer hetzelfde geklier met de spoel.....om echt heeeeeel erg nijdig van te worden. Met veel gedoe, gegrom en gekruiste vingers heeft de machine het borduur eruit geperst.
Op zondag heb ik het jasje afgemaakt, want gewoon naaien..dat was geen enkel probleem.
Dan ga je toch eens heel erg goed nadenken wat het nu toch kan zijn, en ik kwam steeds uit op een afstelling van de spanning.
Dinsdag is Gerrit zelf weer in de winkel, dus 's morgens gelijk even gebeld. Toen opperde hij dat het weleens aan een bepaalde instelling kon liggen. Ik wist wat hij bedoelde, dus die instelling heb ik weer teruggezet naar de fabrieksinstelling.
En wat denk je: dat WAS het!!

Ik zit weer fluitend achter het masjien....en heb van schrik en stress een quilt gemaakt.
Dat heb ik dan hè, als ik stress heb ga ik stofjes snijden. En naaien...achter elkaar door....om afleiding te hebben. Dat heb ik dus maandag gedaan......want ik kon Gerrit immers pas gisteren bellen.
Tja, en dan heb je voor je het weet bijna iets af...kijk maar:
Het snijden van de dronkemanspadblokken is erg snel gedaan, want ik heb er mallen voor. Ook voor het naaien van de rondingen heb ik een foefje. Voor je 't weet zit alles aan elkaar....en dan is het schuiven zodat alle blokken een beetje leuk combineren met elkaar.
Het quiltwerk komt voor rekening van mijn Bernina, met de machinale doorpitsteek.
Dit is de derde vierde machine waar die steek op zit, en het is de eerste machine die het netjes doet.
De quilt is vrij klein voor mijn doen, ongeveer 130x130 cm....een wandquilt is het...ook leuk!

3 opmerkingen:

 1. Foefjes? Vertel! Ik moet me nog steeds een keer wagen aan de ronde naden!
  Groetjes! Francis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik krijg juist van die ronde vormen stress.......:)
  Meid, ik ben blij dat je Bernien helemaal genezen is!! Nu weer gaan met die b.....
  liefs, syl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. welke bernina heb jij ? Wat een mooie kleuren in je dronkemanspad.

  BeantwoordenVerwijderen