Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.woensdag 27 november 2013

Katoenen jasje

...een jasje van katoen, niet voor mij...maar voor een glazen windlichtje!
Op het Duitse Berninablog stond deze leuke inspiratie. Neem een glazen windlicht, een glazen pot van de applemoes kan natuurlijk ook, en neem met een centimeter de omtrek op. Reken wat extra centimetrs erbij voor een naad. Daarna meet je de hoogte op, en natuurlijk ook weer wat extra's voor een bodem en een zoompje in de bovenrand.
Dan ga je zoeken in je bak met kantjes, lintjes, kraaltjes......noem maar op. Het lichtje links heeft zogenaamde pintucks, hele smalle naadplooitjes. Kun je gelijk eens dat speciale naaivoetje uitproberen! Ik heb er een katoenen draad bij gebruikt, dan worden de plooitjes mooi stevig. Het sprietige randje is niks anders dan fantasiebreigaren, neem een paar draden, dan vult het goed. Als laatste een brede rand van katoenen kant...Het werkt heel makkelijk, want het is immers een rechthoekige lap. Vervolgens stik je de lap dicht, met een naadje ''midden-achter''. Dan maak je een zoompje in de bovenkant [was bij de linker niet nodig]. Stop nu eerst het glas in het jasje, dan kun je de bodem afpassen. Zorg dat de rand van het jasje net iets boven de glazen rand uitsteekt. Haal het glas er weer uit, en stik de bodem dicht. Stop het glas er weer in, en vouw de punten naar het midden, net alsof je een kadootje inpakt. Zet met een paar steekjes handmatig de punten op elkaar vast, zodat ze niet terugvouwen. Haal het glas er weer uit, en keer het jasje goed. Doe het glas er weer in...en doe evt. wat schelpenzand voor een stabiele ondergrond voor je waxinelichtje. Lichtje erin...en genieten maar!
Kijk even op dit blog, dan wordt alles goed in beeld gebracht. Zo zie je maar dat je met weinig middelen iets heel moois kunt maken.

2 opmerkingen:

  1. laat de kerst maar komen, ziet er lief uit zo!
    groetjes, Syl, die op de laptop van Lein zit terwijl ze op drie babies zit.......;0

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat leuk zijn ze geworden, dank je voor het delen van het blog.

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen