Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.maandag 4 november 2013

Home Sweet Home...

Ik ben er al een tijdje mee bezig, met het bouwen van de 9 huizen.
Om precies te zijn: sinds september 2010. De bouw heeft enige tijd stil gelegen, maar sinds afgelopen vrijdag heb ik het weer opgepakt.
Hier was ik gebleven:
Dit deel zat al aan elkaar, en ook dit blok was al af....[ en zo is het een heel jaar blijven liggen in een rieten koffertje].
Het is het linkse blok van de onderste rij, en dat blok lag een beetje zielig te zijn....het wilde ook erg graag bij de rest horen.
De bovenste 3 blokken zijn grotendeels met de hand geappliceerd....maar ja, mijn Bernina kan dat ook zo mooi...en stukken sneller!
Vanaf de middelste rij is verder alles met de machine gedaan. Denk daar niet te licht over, want ook machinaal appliceren is nog een vak apart!
Zaterdagavond was 89 Strawberry Hill Drive ook klaar...
En gisteravond werd de laatste hand gelegd aan 91 Rosebud Terrace.

 De blokken zaten snel met zijn drietjes aan elkaar, en toen was de top bijna een feit. Rondom de huizen komt een border, en de stroken daarvoor heb ik ook gisteravond nog aan de top gemaakt.
De armen van Rob zijn nét te kort, dus de quilt hangt een beetje geplooid. Op de zachtgele border komen nog '' scallops '', dan lijkt het net of het een schulprand is. De stofjes liggen al gestreken klaar, straks alle delen op de stof tekenen en knippen. Ik ga ze met een fijn festonsteekje appliceren, nou ja....mijn Bernina doet dat voor mij! De quilt meet net geen 2 meter in het vierkant, maar komt wel op ons bed te liggen....

8 opmerkingen:

 1. top*top*top!!!
  en wat is ie leuk van kleur!!
  Je wordt bedankt voor de inspiratie, nu weet ik helemaal niet meer wat ik het eerst moet gaan doen..........haha!!
  Maar je hebt er ECHT weer een bjoetie van een quilt bij!
  liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien moet ik toch meer die laptop uit laten!!!!
  XX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie huizen heb je gebouwd zeg..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schitterende huizen. Erg mooi. Ben erg benieuwd naar het applicatie/quiltwerk van je bernina.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Dat hebben jij en Bernina mooi gemaakt ;) Fijn dat Bernina zo lekker meewerkt. Hele mooie kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat houd ik hiervan. Prachtig is die top en het lijkt me inderdaad niet makkelijk om met de machine te appiqueren. Maar nogmaals P*R*A*C*H*T*I*G*

  BeantwoordenVerwijderen