Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.woensdag 13 november 2013

WoW oftewel Wit-op-Wit-quilt

Ik ben er al een tijdje mee bezig, met het maken van de blokken voor mijn wit-op-wit-quilt. Dat is zo'n project waar je alle tijd voor kunt nemen, iets wat gaandeweg ontstaat.
Laatst, om precies te zijn vorige week, heb ik de stapel met blokken eens bekeken. Ik kwam tot de conclusie dat ik al genoeg blokken had voor een flinke quilt.
Dat zorgde ervoor dat ik eens even de schouders eronder gezet heb.
Kijk, dit is de top:
Een oplettende kijker ziet dat het middelste blok in de onderste rij nog leeg is. Dat klopt, zodra de laatste border er ook aan zit, dan borduur ik er het jaartal op met een mooie versiering erbij.
Die laatste border bestaat uit heel veel patches....
Daar is wel een paar uur voorbereiding aan vooraf gegaan: mallen maken, stofjes kiezen, alle mallen op de achterkant van de stof omtekenen en dan knippen of snijden met het rolmes.
Zo gaat het worden: grote en kleine diamonds, dat vind ik zo'n mooie border!
Nog even 2 blokken van dichtbij in beeld...
mijn initialen....in een soort hart,
en de naam van de quilt, omdat ik het een vintage uitstraling vindt hebben. Klik op de foto's en ze komen groot in beeld. De blokken zijn 14 inch, en omdat ze op de punt staan, krijg je een prettig formaat top...de sashings en eerste border zijn 2,5 inch breed. Het uiteindelijke formaat zal 86 inch zijn....lekker voor op bed.
Ik ga snel verder om van alle gesneden borderpatches een geheel te maken...en alles aan elkaar te zetten!

7 opmerkingen:

 1. wooooooooooow yvonne
  das ist ja wieder eine megatolle arbeit von dir ** staun ** und bewunderung
  liebe grüße aus dem kleinen naehtempel
  birgit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er mooi uit. Veel succes nog even al bijna f.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zul je rustig onder kunnen slapen. Er zitten een antal blokken tussen die ik prachtig vind, ook de rand ziet er veelbelovend uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wit-op-wit staat nog op mijn verlanglijstje. Eigenlijk is een wit-op-wit quilt de reden geweest om met quilten te beginnen. Het is zo sjiek. zo ook jouw versie.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg mooi geworden. Vind hem net als Neeltje erg sjiek.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel bijzonder! En die rand is echt mooi. Succes met de rest!
  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen