Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



vrijdag 26 maart 2010

Het echte tekenwerk kan beginnen...

Zoals jullie weten, vind ik het enorm leuk om mijn eigen lingerie te maken. De BH's die ik maak, is een patroon van een uit elkaar gehaalde BH. Op zich niks mis mee, maar een meisje wil ook weleens een ander model. Op het forum voor zelf lingerie maken werd er lovend geschreven over de HCH lingeriecursus. Deze kun je gewoon thuis doen, en als je vast loopt kun je een helpdesk mailen of bellen. Dat leek mij ook wel iets, dus gisteren heb ik de cursus besteld, en vanmorgen werd hij al bezorgd door TNT! Supersnel dus....Met de hulp van Rob even de benodigde maten opgemeten...dus ik kan straks aan de slag! Het boek heb ik al vluchtig doorgebladerd, en het ziet er goed uit. Een aantal BHmodellen, en een aantal modellen voor slips. Weer andere modellen dan die ik al had, dus het is een welkome aanvulling op het patronenbestand.
Jullie snappen dat ik snel ga tekenen, en ik hoop dan volgende week een gemaakt setje te kunnen laten zien.

5 opmerkingen:

  1. Dat klinkt allemaal weer veelbelovend. We zijn benieuwd naar de foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt me ook wel wat, zelf patroontekenen en maken van je lingerie. Want ik kan altijd maar moeilijk een BH vinden. En dan is het ideaal om zoiets zelf te kunnen maken. Succes Yvonne, Ik ben benieuwd!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuk, Yvon, veel plezier en succes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. houd ons op de hoogte van je vorderingen, ik ben erg benieuwd naar je ervaringen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Staat er ook goed in uitgelegd hoe je het in elkaar moet naaien, want het is al zolang geleden dat ik een bh genaaid heb, dat ik niet meer durf te beginnen. En kan je de modellen ook maken zonder beugels? Ik kijk uit naar je creaties

    BeantwoordenVerwijderen