Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



zondag 26 februari 2012

Voorjaarskriebels....

Het NOROvirus heeft mijn lijf verlaten....en plaats gemaakt voor een ander virus: kleren maken. Al tijden lag hier een wit katoenen lap te wachten om tot een bloes te worden omgetovert. Maar eerst werden de panden door de borduurmachine bewerkt. Dat blijft een fascinerend gezicht: je zet een borduurpatroon op een ATAcard, stopt die in de borduurmachine, stof inspannen en borduren maar. De machine zoekt zelf zijn weg, en geeft een piepje als de volgende kleur aan de beurt is. Zo geschreven klinkt het allemaal als appeltje - eitje, maar tijdens dit alles kan er best veel misgaan. Zoals draadbreuk, verkeerde versteviging of niet strak genoeg inspannen stof.
Gelukkig had ik van dit alles geen last, en deed mijn Janome precies wat ik van hem verwachtte.

Kijk maar: prachtige motieven op de voorpanden en onderaan de mouwen. De bloes heeft een deelbare rits middenvoor...weer eens iets anders dan knoopjes.




Ook het achterpand is voorzien van een borduur. Dat is een samengesteld motief...ervaren borduursters zien de truc direct.





Ook het nieuwe supplement van Lutterloh viel gisteren in de brievenbus, en er staan weer heel veel leuke modellen in. Zoals 3/4 broekjes, leuke rokjes , zomerse jurkjes en shirtjes. Er is dus weer veel inspiratie en gelukkig genoeg lappen in de kast. Binnenkort een mini-modeshow door Shirley?






3 opmerkingen:

  1. dat is een leuke blouse geworden vind ook het borduursel erg mooi geworden laat het voorjaar maar komen ben benieuwd naar de mini modeshow.

    groetjes Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ha, ik heb volgens mij de lap gezien: mooi met al dat borduurwerk! Janoompje heeft wel even staan staan werken, zo te zien!!!
    En wat is het volgende project???
    liefs, Syl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Yvonnne,

    Wat zijn je blouses prachtig geworden. Hoe krijg je de motieven toch zo mooi op de juiste plek?
    Leuk dat je Ricky hebt ontmoet.
    Ik heb weer veel inspiratie opgedaan. Veel groetjes,
    Ruth

    BeantwoordenVerwijderen