Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.dinsdag 26 juni 2012

Tempo tempo!!

Weten jullie nog...voor moederdag kreeg ik hele leuke Kersthuisjes, met bijpassende stofjes. Later heb ik nog wat huisjes bijgekocht en de groene swirlstof. Al die tijd heb ik natuurlijk nagedacht over een leuke quilt. Niet te moeilijk moest het worden, want de stoffen spreken voor zichzelf en dan is ingewikkeld doen helemaal niet nodig.
Ineens had ik het: de huisjes in een square-in-a -squareblok en dan afgewisseld met de rode sterretjesstof en de licht met rode hartjesstof. Precies genoeg huisjes had ik, 25, en zoveel blokken heb je met deze setting nodig. De lichte stof met hulstblaadjes voor de sashings gesneden met een donkergroene corner erin. Ook voor de zijkanten heb ik de groene swirlstof gebruikt. 

 Dit is de linkerbovenhoek.
En hier een stukje uit de rechterzijkant. De borderstof was nog even een verhaal apart. Meestal wordt borderstof in de lengterichting geprint. Maar bij deze stof was het op de breedte. Gelukkig had ik iedere rand 2x, dus een totale lengte van ongeveer 2.20 m, als je de stroken weer eerst aan elkaar naait. Maar toen dook er nog een moeilijkheidje op: de randen waren niet allemaal van gelijke breedte. Het was even puzzelen en daarom heeft deze quilt 4 andere randen. De zijkanten zijn wel even breed, het hoofdeinde [de sneeuwpopjes] is ietsje smaller dan de huisjesrand aan het voeteneinde.
Al met al toch weer maatje-bed: 80 inch breed en 82 inch lang....dat wordt cozy-warm de komende winter!!! Zoals jullie zien heeft Latif er ook zijn goedkeuring aan gegeven....en hoopt dat hij er snel een dutje op kan doen.....Nog even wachten tot december, Latif!

2 opmerkingen:

 1. allemensen, Yvon, toch, stop je nog een keertje.....haha!
  Volgens mij kun jij een heel bejaardenhuis toedekken!!!
  Leuke quilt, hoor, en dat met zulke zomerse temperaturen!! Lekker, he, geniet er maar van......
  liefs, mij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze is ook weer geweldig!
  en inderdaad jij hebt de turbo aangezet geloof ik.
  Ik ben helemaal aangestoken door jouw quilts en heb een jellyrol gekocht. Op you tube heb ik al wat tutorials gevonden. nu eerst nog een quiltlineaal kopen.

  BeantwoordenVerwijderen