Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zaterdag 16 juni 2012

Werner heeft Vera thuisgebracht!

Tja, het kan verkeren....maar ik ben helemaal hoteldebotel! Van Vera! Ik heb Vera ontmoet via internet...Het contact werd gelegd via Andre.....Helaas zat er heel wat afstand tussen Vera en mij, ongeveer 226 kilometer.....Ik kon niet wachten om Vera te ontmoeten. Helaas moest ik gisteravond werken, maar Werner wilde Vera graag ophalen voor mij uit Winschoten. Hij vertrok al vroeg met de trein....en na ruim 4 uren reizen maakte hij kennis met Vera....een schoonheid van 61 jaar...
Nee, nu niet denken dat Werner een bejaarde vriendin heeft!!!
Vera is een Singer Featherweight en ze is gemaakt in Kilbowie, Schotland in 1951. Singer vierde dat jaar ook het 100 jarig bestaan, dus op mijn machine zit een speciale badge, de Centennial badge.
Zeg nu zelf....een stralende schoonheid toch....?? Ze weegt ruim 5 kilo, en is een eenvoudig machientje wat alleen een recht stiksel kan maken. Er zitten nog wat andere naaivoeten bij. Ook heb ik er een 1/4 inchvoetje bij gekocht.
De zijkant is ook het aanzien waard, het is een zogenaamde Egyptische scrollplate.
De machine heeft ook verlichting, en dat is natuurlijk heel handig. Het masjientje is elektrisch, dus geen verbouwde handnaaimachine. En ze maakt een beschaafd, zacht snorrend geluidje...net een spinnende kat.
Bij deze masjientjes hoort ook een koffer, ze past er netjes in , met bovenin een tray voor de accessoires.
Hoe kom je aan zo'n schatje??? Door te mailen met Andre, een man met een passie voor oude naaimachines. Hij spoort ze op, kijkt ze na en als ze helemaal goed zijn mogen ze pas verkocht worden.
Titia, de vrouw van Andre, heeft een quiltwinkel in Winschoten...the Quilthouse. Ook interesse in zo'n oude dame??? Mail dan met the Quilthouse voor informatie.
Natuurlijk heeft de machine geen naam....maar onder Featherweightbezitters is het een gewoonte je machine een naam te geven. Als je featherweight vertaald, dan heb je een verdergewicht...veertje...Vera!
Gelukkig heb ik nog de restjes van het 10-minute-blok...die kunnen mooi met Vera tot blokjes gemaakt worden.

6 opmerkingen:

 1. tis echt een schatje!!! Leuke schoondochter......haha!!
  veel plezier en veilige kilometers met haar, liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet maar van Vera
  Ik wil graag zien wat ze kan dus snel mooie foto's plaatsen
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk joh, zo'n bejaard machientje, oude naaimachienes vind ik altijd zo leuk om te zien, veel plezier met der!!!!!!!!!!! gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te zien veel plezier met Vera dat ze nog lang mag snorren.
  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi Yvonne, ik had op je blog gelezen dat jij ook een singertje hebt en wat leuk om nou op de prikpagina te lezen dat jij ook belangstelling hebt voor een singertjes dag bij Wendy, ben benieuwd of het gaat lukken, ik heb de oproep geplaatst. groetjes en veel succes er mee en wie weet tot ziens Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooi verhaal! hoop dat jij en vera heel gelukkig worden samen!

  BeantwoordenVerwijderen