Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zaterdag 7 november 2009

Prikborddag borduren

Vandaag was het een bijzondere dag: een ontmoeting met dames die regelmatig het Borduren prikbord van Startpagina bezoeken. Ik begon mijn rondje Utrecht op de lapjesmarkt, in de Breedstraat. Daar heb ik nog wat halve meters Batik gekocht, altijd handig.
Daarna was het een stukje wandelen naar de Oudegracht, naar de Winkel van Sinkel, een grand café.
Daar hadden we met elkaar afgesproken. In totaal waren we met ongeveer 24 dames, en hebben we uitgebreid het borduurwerk van elkaar bewonderd. Ik had mijn Holland Mandala meegenomen.
Erg leuk om te zien dat mijn borduur toch erg verschilt met de Holland Mandala van Geke. Zij heeft hem helemaal af, en ik moet zeggen: nu ik haar werk afgezien heb, moedigt het enorm aan om er weer flink aan te borduren. Van Annalies [?] heb ik in ruil voor een kopje koffie een leuk boek gekregen.
Ook zijn we in groepjes naar ''In de Nijvere Conste'' geweest. Een heel oud winkeltje, gespecialiseerd in borduren. Niet alleen het winkeltjes is oud, ook de eigenaresse is op hoge leeftijd. Ik heb een meter naturel linnen en 5 strengen Blomstergarn gekocht. Ik weet nog niet precies wat ik er op ga borduren, zeer waarschijnlijk de RoseSampler. Ik vind het een rustieke uitstraling, het naturel linnen met de ofwhite Blomstergarn.
Na mijn lunch in de Winkel van Sinkel heb ik afscheid genomen van de dames, en ben ik nog langs Xenos gelopen. Daar heb ik 2 theekistjes gekocht, en die wil ik ook gaan oppimpen met een borduur.
Al met al een zeer geslaagde dag...en als ik weer op het Borduren prikbord meelees en prik, weet ik de gezichten bij de namen....

2 opmerkingen:

  1. O ja, dat hele kleine winkeltje met dat hele kleine oude dametje. Wel goed dat jullie in groepjes zijn gegaan, als je daar met 24 in moet dan puil je uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo te horen was het een geslaagde dag..... leuk geshopt!

    BeantwoordenVerwijderen