Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.maandag 9 juli 2012

Stars and pinwheels

Vorige week was ik voor een paar dagen opgenomen in het ziekenhuis....voor een [achteraf] kleine ingreep. Ik was voorbereid op flinke [pijnlijke] ongemakken, maar het valt reuze mee. Het enige waar ik rekening mee moet houden is dat ik de komende weken absoluut niet zwaar mag tillen en erg weinig huishoudelijk werk mag doen. En dat valt nog niet mee! Gelukkig kan ik op Rob en Werner rekenen, want ze nemen mij letterlijk alles uit handen.
Maar als je dan niks hoeft....wat mag en kan er dan wel???
JUIST! Een quiltmeisje maakt van de nood een deugd, en zet een top in elkaar.
Het middenstuk komt jullie bekend voor, want dat zijn de restjes van de sterrentop.
Toen Werner 3 weken geleden Vera ging ophalen, heeft hij ook wat zakjes met scrapstrookjes gekocht. Daar heb ik de grote sterblokken van gemaakt. En ook daar kwamen natuurlijk restjes van, en dat is het kleine driehoekrandje geworden. Omdat ik van deze quilt geen patroon had, werd het een beetje puzzelen.
Eigenlijk is deze manier van een top maken een variatie op quilt-as-you-go....maar dan heet het patch-as-you-go. De quilt heeft een lieve, beetje landelijke uitstraling gekregen door de combi van de hagelwitte achtergrondstof. De kracht van de quilt zal dan ook in het quiltwerk komen te liggen. De grote witte vlakken zullen zeer waarschijnklijk met de hand gequilt worden....en het quiltwerk in de naden doe ik met de naaimachine. De quilt is net iets korter dan een 1 persoonsbedquilt, dus het wordt een bank- of tuinquilt.

6 opmerkingen:

 1. mooi geworden, want de stofjes van de sterren zijn liefies!!!
  en laat de mannen maar lopen en tillen, hoor, neem het er maar van....
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie quilt weer, dat wit met die leuke andere lappies. Maar nu nog dubbelen en quilten weer een hele uitdaging en beterschap en rustig aan...........gr.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is erg mooi geworden-stralende sterren.
  Weet je al hoe je het gaat quilten?
  Dan wordt het nog mooier,vind ik altijd.
  Succes met dubbelen en quilten.
  Beterschap en rustige avond.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat het mee valt na de operatie, en gewoon genieten valt niet altijd mee.Dat is mooi dat wit met al die kleurtjes. Ben benieuwd als ie helemaal klaar is.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beterschap en geniet ook van je gedwongen rust, dat is voor iedereen het beste! Komen er nog randen om de top?
  Groetjes, Francis

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt je tijd goed besteed. Het ziet er nu al mooi uit.

  Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen