Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zaterdag 28 juli 2012

Waanzin?

Er zijn van die quilts die je maar niet los kunt laten. De Nearly Insane is er zo één.
Het boek heb ik al sinds 2008 in mijn boekenkast staan, en toendertijd ook dapper een poging ondernomen om er aan te beginnen. Het plan was toen om een batikquilt te maken. Maar de NI bestaat uit erg kleine stukjes, en daar is batikstof eigenlijk niet zo handig voor.
Maar.....ik heb afgelopen week eigenhandig een stapel stof geverft. Jullie voelen 'm al aankomen: juist!
Ik ben opnieuw begonnen met de Nearly Insane, kortweg de NI.
Gistermiddag heb ik alvast alle sashings en cornerstones gesneden, en het eerste blok is een feit.
De quilt is best een beetje apart, omdat er bijv. een blok van 229 stukjes in zit....blok 18 is dat. Ook de halve driehoeken die in de rand van de quilt zitten zijn een beetje anders dan gewoon. De maakster van de quilt heeft de blokken gewoonweg diagonaal gehalveerd en ze eraan gezet. Lekker makkelijk, want uit 1 blok haal je dus 2 driehoeken voor de zijkanten. Ik ga de quilt ook diagonaal maken, dan kunnen de sashings en cornerstones er ook direct aan, en het scheelt natuurlijk heel veel werk.....want gaandeweg zet je alles al aan elkaar. Zo kun je ook geen blokken kwijtraken.
Bij de plaatselijke kantoor/tijdschriftenhandel heb ik een spiraal laten maken. De rug van het boek wordt eraf gesneden, gaatjes perforeren en een spiraal erin. Kost maar een paar euro, en zo kun je het boek open leggen zodat het overtekenen van de blokken een stuk prettiger gaat.
Van mijn schoonvader kreeg ik gisteravond 2 prachtige batik lappen. Ze zijn gekocht in Maleisië, maar gemaakt in Indonesië. Hij gaat regelmatig richting het verre oosten, dus wie weet komt er nog eens iets van dit moois deze kant op.

2 opmerkingen:

 1. Zo,de kop is er af!!!
  En goed gedaan, dat boek van een ringband voorzien, doe ik met al mijn boeken!!! Nou ja, waarvan ik het patroon over moet nemen: stel je voor............;)
  En wat aardig van schoonpapa......;)
  Liefs en suc6 met je tweede blok!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je NI gaat geweldig worden Yvonne.

  Wat een goed idee om het boek te voorzien van spiraal.

  BeantwoordenVerwijderen