Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.maandag 23 juli 2012

Zomers geel...

Na alle jurkjes van vorige week, kon het natuurlijk niet uitblijven.
Onder die jurkjes hoort immers ook zomerse lingerie. Wat stofjes en fournituren aangaat ben ik net een hamster.....Dus ik had echt nog wel iets op voorraad voor een zomers setje.
Het is lichtgeel geworden. De BH was even een verhaal apart. Ik had het patroon al eens uitgewerkt, maar helaas werd de BH iets te klein. De cups vind ik niet diep genoeg.....Lange tijd heb ik nagedacht hoe ik dat toch kon oplossen....tot het kwartje viel...of in dit geval de euro, want ik heb lang nagedacht.
Gisteren kreeg ik dus mijn geniale moment, snel het patroon aangepast en de BH geknipt.
Het blijft altijd een hachelijk iets...want je weet pas of het model goed zit als de BH helemaal af is.....en dan kun je er naderhand bijna nooit meer iets aan veranderen.
Gelukkig had ik gisteravond echt een hoera-moment.....want de BH zit als gegoten.
De foto is ietwat wazig, geen idee hoe dat zo gekomen is. De BH is een HCHpatroon, een model met een aangeknipte schouderband, die vanuit de zijcup komt. Het is een variatie op de cup met verticale naad.
Kijk maar...
Door de kleur een beetje moeilijk te zien, maar er zit geen deelnaad in het lycracupdeel aan de zijkant. En daar zat nu net het probleem bij de eerste BH....ik was vergeten om extra ruimte in de cup te tekenen...Nu heb ik de figuurnaad verlegt en opengelegd...op papier dan.....Het doel is om toch een cupdeel zonder extra naad te krijgen maar wel met voldoende ruimte. Een beetje een technisch verhaal, maar de lingeriemaaksters weten vast wel wat ik bedoel.

Op deze foto kun je zien dat er een kanten deel over het cupdeel aan de binnenkant zit. Weer eens iets anders dan de schulpen van het kant over de cuprand uit te laten steken. Al met al weer een fijne set erbij. Ik heb gekozen voor een boxershort, want dat is het meest onzichtbaar onder een tricotjurkje en het draagt ook nog een heel prettig.


5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie zomerse kleur heb je gekozen voor deze bh!

  Mooi zoals je het kant verwerkt hebt.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige set, mooie kleur.

  Groetjes, Roelfina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kijk jij speelt gelijk in op het mooie weer. Heerlijk zonnig setje erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je het patroon kon aanpassen. Dat is een groot voordeel van zelf maken, confectie zit niet altijd zoals je het zou willen!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tis een plaatje, Yvon, ook met dat leuke schulpachtige kantje over de cup!
  trouwens, de kant van de cup is ook een schatje!
  wat betreft het technische deel laat ik het even afweten!!....;)
  Ik vind het altijd al knap dat iemand lingerie kan maken......maar dat wist je al...;)
  liefs, mij

  BeantwoordenVerwijderen