Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.vrijdag 25 januari 2013

Dresden Plate...

Er ligt hier heel wat stof te wachten in de lapjeskast, waaronder randstoffen. Ook spookt er al langere tijd een quilt in mijn hoofd....een Dresden Plate quilt.
In EQ7 heb ik een ontwerp gemaakt, zo handig...je hoeft niet meer moeilijk te rekenen...
Zo gaat het worden:
Nu ben ik geen ster in rekenen....en ik wilde de plates voor het blok snijden...dus eerst maar een proefje gemaakt, en dat was maar goed ook!
Ja, als je de liniaal verkeerd op de stof legt, of de verkeerde gradenlijn volgt dan wordt het toch ineens heel anders. Ik had een hoek van 60 graden gesneden..en het moest natuurlijk 30 graden zijn. Het leverde wel een leuke ster op...dus het niet echt fout...maar zo krijg je geen Dresden Plate!
Nog eens goed op de liniaal gekeken, en toen lukte het wel....
Dit lijkt er al meer op.
Met een gerust hart konden de plates gesneden worden...
Het eerste blok is af, en ik vind het een frisse uitstraling hebben....het lijkt wel of ik naar de lente verlang...met die zoete kleurtjes....De randstof is zo gekocht, en de andere stofjes heb ik zelf geverft....zo komen die vanzelf van pas. De brede border wordt ook van de randstof gemaakt, met natuurlijk zo mooi mogelijke hoeken in verstek.
Ik maak de plates helemaal met de naaimachine. De cirkel wordt met de festonsteek geappliceerd, en als die erop zit wordt het hele blok op de ondergrond gefestonneerd.....Mijn Bernina kan dat stukken mooier en sneller dan ik met mijn handen ooit zal kunnen. En waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?
Nog 12 blokken te gaan.....dus het duurt nog wel even voor de top af is!

Oja, het wordt natuurlijk een grote quilt, ongeveer 92x92 inch...

5 opmerkingen:

 1. Dat gaat een mooie quilt worden. Ik heb al maanden een half afgemaakte dresden plate liggen. Tijdens een workshop gemaakt. Ik zie me niet een hele quilt maken. Misschien een kussentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn hele mooie kleuren, ben benieuwd hoor naar het geheel.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat wordt een mooie quilt.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie quilt word dat,naai de de lapjes op de blauwe ster?
  Ik heb ook EQ7 gekocht en hoop het morgen binnen te hebben.
  Gr Ria die heel lang niets meer van zich heeft laten horen maar stukje bij beetje weer zin begin te krijgen om weer wat te gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Hier kun je de sneeuwverflapjes misschien ook wel in gebruiken.
  Je herinnert me eraan dat ik nog een dresden ufo heb liggen..

  BeantwoordenVerwijderen