Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.woensdag 30 januari 2013

Soms is sneeuw leuk!

Vandaag precies een week geleden was ons wereldje nog wit. Via andere blogs werd ik op het idee gebracht om te sneeuwverven.
Dan leg je in een emmer of bakje een lap droge stof. Daarop een laag sneeuw, ik heb toen weer een lapje erop gelegd, daarop weer een laag sneeuw....
Op de sneeuw strooi je dan droge verfpoeder. Vervolgens dek je het af met weer een laagje sneeuw.
En dan is het wachten...tot de hele boel smelt.
Ik had mijn emmers en bakjes maar in de schuur gezet, ver weg van onze kat...die wil nog weleens even in de sneeuw springen en je moet er niet aan denken dat hij in een bak met verfsneeuw duikt.
Maar ja, de vorst hield nog lang aan, en het vriest in onze schuur bijna net zo hard als buiten dus schoot het niet echt op.
Afgelopen maandag heb ik alles weer buiten gezet, in een lekker winterzonnetje. In de nacht daarna heeft het toen ook nog geregend, dus gistermorgen kon ik de boel uitspoelen.
Het resultaat zijn wat zachtgekleurde lappen. Ik denk dat het komt omdat ik mijn witte stof niet had voorgewassen, het apprét zat er nog in. Dat maakt dat de verfstoffen minder diep in de vezels kunnen trekken.
Tijdens de wasbeurt in de wasmachine is de overtollige verf toch nog in de witte plekken getrokken...en is dit het eindresultaat. Op zich een geslaagd experiment...maar wat mij betreft éénmalig.

5 opmerkingen:

 1. Leuke kleurtjes zijn het geworden Yvonne.
  Gr Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo, jij hebt weer voorraad!!! Handig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk idee. Als er weer sneeuw komt probeer ik het eens met vilt.
  Groetjes Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ziet er leuk uit en het zijn mooie zachte kleuren geworden.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn heel mooi geworden!
  Jij kan je goed inhouden met meerdere kleurtjes, mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen