Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.donderdag 17 september 2009

Feestjurk

Aanstaande zaterdag hebben we een gezellig etentje. We vieren dan het 45 jarig huwelijksjubileum van mijn ouders, Ad en Dini. Ze willen dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Dus worden we heerlijk in de watten gelegd, en gaan we live cooking doen bij restaurant van der Valk in Houten.
Natuurlijk is het voor mij een reden om een feestjurk te maken. Blijkbaar heb ik dit trekje van mijn moeder, want zij zal er ook feestelijk uitzien [net als mijn vader ...;-) ].
Het patroon van de jurk komt uit het Lutterlohsysyteem. Daar werk ik mee sinds het begin van dit jaar. Mijn kleding is nu nog beter op mijn lijf passend, want je gaat met het tekenen van het patroon uit van je eigen maten. Dit in tegenstelling tot bijv. de Knipmode, waar je in de maattabel de maat zoekt die het meest overeenkomt met je eigen maten. Daar moet je naderhand ook nog een aantal aanpassingen aan doen, en bij het Lutterlohsysteem sla je die stap gedeeltelijk over.
Voor de Lutterloh-dames: dit model komt uit supplement 270 en het is model 87.

6 opmerkingen:

 1. nou yvon, ziet er goed uit, het etentje EN de jurk!!!
  heeeeeel veel plezier zaterdag!
  en morgen.......;)
  groetjesssssss, syl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. p.s. hoe kun je je als volger op je blog aanmelden, yvon????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een feestelijke jurk! Veel plezier van het weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie jurk geworden, gaaf stofje. Niet op knoeien hoor! Veel plezier zaterdag.
  Groetjes, Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie jurk.
  Veel plezier vandaag.
  Groetjes van IngridR

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige jurk en wat leuk dat jullie naar live cooking gaan, mijn ouders hebben net besproken voor hun 40 jarige bruiloft, wij gaan met het hele circus op 16 oktober daar eten.
  Wel een goed idee om iets feestelijks te maken daarvoor. Ga morgen eens stojes en patronen jagen in mijn zoldermagazijn

  BeantwoordenVerwijderen