Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.donderdag 24 september 2009

Pompoenen

Ik vind de herfst een bijzonder mooi seizoen. De wisselende kleuren, en ook een beetje tot het besef komen dat niet alles eeuwig duurt..... Onze tuin was een aantal maanden schandelijk verwaarloosd, en afgelopen zondag hebben Rob en ik samen al het onkruid verwijderd. Alles is nu weer toonbaar. Ook het verpottafeltje is in herfstsferen gehuld, door de pompoenen. En zo'n gezellige bolchrysant maakt het gelijk een stuk leuker [ja, Caroline, ik zorg er goed voor ;-) ].
Ook de hortensia heeft het dit jaar uitbundig gebloeit, en de bloemen kleuren al naar een dieprose/rode kleur. Evenals de Hosta, die ook ieder jaar groter wordt. Helaas vinden de slakken een vers Hostablad niet te versmaden....Wat dat betreft is het net een Mac voor slakken...Maar ook hier slaat het verval al toe, en de gaten vallen letterlijk in de bladeren.

De pompoenen op het tuitafeltje, komen uit ons dorp. Al jaren is er een man die er vele verkoopt.Ze zijn er in alle soorten en maten, en ook diverse kleuren. Vraag me niet welke het zijn..ik vind ze allemaal even mooi.

De prijzen zijn ook erg gunstig...uit deze bakken mag je 3 grote pompoenen kiezen voor 1 euro.Ik let de eerste weken van september altijd erg goed op bij het binnen rijden van ons dorp...
Als de verkoop van de pompoenen en kalebassen is begonnen, staat de kruiwagen met het bord aan de weg. Niet te missen dus!
En als de verkoop op zijn eind loopt, staat er per dag gemeld hoeveel dagen de verkoop nog duurt...als dat geen service is..3 opmerkingen:

 1. Dat ziet er inderdaad heel erg gezellig uit!
  Iets totaal anders: Weet jij misschien waar zwarte lastex te koop is??

  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan pompoenen geen gebrek bij jullie. Ziet er allemaal heel knus uit. Eet je ze ook? Je outfit ziet er helemaal niet uit als een snel tussendoortje. Meer als een weloverwogen outfit waar veel naaiuurtjes in zitten. Chique hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde er gisteren even heen gaan als ik klaar was bij de tandarts, alleen werd dat een afspraak van 2 uur en was mijn tijd op. Maar ik heb nu wel een hele mooi (nood) kroon en dat zonder pijn.
  Zaterdag moet ik naar Geldermalsen en dan rij ik mooi even binnendoor en ga ik ook even pompoenen shoppen, bedankt voor deze super tip

  BeantwoordenVerwijderen