Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.donderdag 3 september 2009

Na drie jaar....

Drie jaar geleden kreeg ik voor mijn verjaardag een borduurmachine van Rob. Natuurlijk wil je die dan direct gebruiken. Het toeval wilde dat ik een quilt wilde maken van rood/witte Hollandse stofjes. En het zou een log-cabin worden, met in het middenblok een stitchery. In eerste instantie zou ik die met de hand gaan borduren. Maarja, toen had ik dus ineens een prachtige borduurmachine, en dit was dus een mooi project om die machine goed te leren kennen.
De blokken zijn op een katoenen onderlaag gemaakt, in de foundation-piecing-techniek. En de katoenen onderlaag was gelijk ook een mooie versteviging voor het borduurwerk.
De 36 blokken waren eigenlijk best snel klaar...en ook de blokken waren al aan elkaar gezet...en toen begon het lange wachten voor deze top. Eergisteren besloot ik om de randen af te gaan maken. Ik was al begonnen met het uittekenen van de diamonds en halve diamonds...
En daar was het lange tijd ook bij gebleven. Tot mijn grote schrik kon ik eerst het patroon niet meer vinden...Gelukkig vond ik het. Toch wel handig als je meer bewaarderig dan weggooierig bent! En ja, als ik dan eenmaal de gang weer heb, zit het hele spul dus rap in elkaar.
Vanmorgen heb ik de letters er met de borduurmachine opgemaakt. Nu nog ''even'' quilten. Gelukkig weet ik al hoe ik dat ga doen.
De foto's zijn niet optimaal, want de quilt is weer eens ouderwets groot: 2,20x2,20m. Helaas is het te slecht weer om de top buiten aan de schutting te knijperen, en zo een overzichtsfoto te maken. Die houden jullie nog te goed...dat doe ik als de quilt echt helemaal af is!


9 opmerkingen:

 1. Wat is dit een mooie en persoonlijke quilt geworden. Het borduurwerk maakt hem LIEF.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ....en in het echt is ie nog mooier!!!!!!!
  ik heb em niet helemaal af gezien, maar wel een heel eind, dus ik kan het weten............;;;)))
  groetjes, syl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Yvonne wat is hij mooi. Een plaatje. En die stitcheries maken hem helemaal bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HIJ IS DUS NU ECHT AF?????? NU NOG DOOR QUILTEN EN DAN MEE NAAR DE QV DAG.......
  OF NIET?????
  MAAR IN HET ECHIE IS TIE HET MOOIST.!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yvonne wat schitterend !! Erg mooi de combinatie van log cabin en redwork.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fantastisch. Ik denk dat het rood in het echt veel mooier is dan op de foto. Maar wat leuk dat je het zelf zo bedacht hebt en toen ook die borduurmachine kreeg zodat je em direct kon gebruiken.
  Wat zul je hier een plezier van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is weer schitterend, echt heel mooi. Leuk om de borduurtjes op die manier te verwerken. En de gebruikte stofjes zijn ook al zo leuk.
  Net je blog even doorgenomen. De quilt van Hilde is ook heel mooi geworden. En je berichtje over de kamer van Werner is ook heel herkenbaar. Leuk om te lezen. Wij hebben maandagavond ook de blauwe boxen opgehaald.
  Groetjes, Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha zus, ben even bij je op bezoek geweest, jammer dat ik zelf voor de koffie moet zorgen ha ha ha. Nou je hebt weer een prachtig stuk gemaakt en geweldig ingeslagen voor nieuwe lingerie. Ik vind je weblog helemaal leuk, zie je zaterdag liefs Caro

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi geworden Yvonne. En qua afmeting een echte Yvonne quilt! Ben heel benieuwd hoe je hem gaat quilten.

  BeantwoordenVerwijderen