Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.donderdag 8 maart 2012

Bijzondere ontmoeting!

Vandaag had ik de mogelijkheid een bijzondere quilter te ontmoeten: Ricky Tims.
Op dit moment toert hij door Europa, in 57 dagen doet hij 12 landen aan. Op uitnodiging van Bernina Europe maakt hij de Whoohoo-toer. Zo was hij dus vandaag in Utrecht. Ricky gaf vanmorgen een lezing over de Bohemian Rhapsodyquilt. Hij deed uit de doeken hoe het quiltwerk in zo'n quilt tot stand komt...en gaf daar zeer bruikbare tips voor. Natuurlijk mocht je met Ricky op de foto en deelde hij ook handtekeningen uit. Ik heb al een jaar of 4 een boek van Ricky, en dat heeft hij gesigneerd.Ook bijzondere technieken voor het quilten heeft hij met ons gedeeld.


Om te kwijlen...de Bohemian Rhapsodyquilt, hij was er ook echt ...dus je mocht de quilt fotograferen en aanraken....Hier de handtekening in mijn boek...
In de middag werd de Kaleidoscoop nader uitgelegd. Omdat het toch wel een heel interrassante techniek is, heb ik de DVD aangeschaft. Ricky gaf ook nog een demo op de nieuwe Bernina B550QE.....een update van de Aurora440QE....en het was echt om te kwijlen wat die machine toch weer kan. Van Bernina Nederland kregen we een goodiebag, met allerlei nieuws over Berninamachines, klosjes garen en een label voor bijv. een quilt of in kleding te naaien...en ook heb ik de DVD van Ricky gekocht en een voetje voor mijn Bernina Aurora...want als je het werk van de meester hebt gezien...dan wil je natuurlijk iets liever dan het op zijn minst te proberen te evenaren.

Kortom...het was een dag met een gouden randje ....want zeg nu zelf...een quiltceleb ontmoet je ook niet elke dag!6 opmerkingen:

 1. dat is leuk als je de quiltceleb kan ontmoeten en een handtekening in je boek krijgt. Ziet er mooi uit die quilt, nog veel plezier met je aan kopen.

  groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw...dat was echt speciaal volgens mij..
  Bohemian rhapsody quilt...dat klink in ieder geval erg mooi, en die quilt op de foto IS ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel speciale dag met Ricky. Kan me voorstellen dat je er erg van hebt genoten. Ik vind zijn video's al zo leuk dus in het echt is zo'n ontmoeting heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuke foto, jullie zo samen!
  hij is toch al ouder dan ik dacht!
  zo'n dag is voor een verwoed aanhanger van de Bernina en met recht handige handjes natuurlijk helemaal top voor jou!!!
  veel plezier met je voetje, nu wordt het kiezen: lingerie of quilten........moeilijk!!!
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo,

  Wat is je Leanne mooi geworden!! Daar mag je met recht trots op zijn. Vandaag heb ik ook een workshop gevolgd. Wat is dat toch heerlijk met allemaal zielsverwanten zitten prutsen ,elkaars werk bewonderen en heerlijk kletsen, want dat hoort er ook bij.
  groet, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen