Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.dinsdag 20 maart 2012

Mrs Vigor's quilt...

Soms gebeurd het gewoon: dan komt er een patroon voorbij waar je gewoon stofjes voor hebt...zomaar in de kast, al lange tijd geleden bijeen gesprokkeld.


Dat patroon is Mrs Vigor's quilt, die in de Quiltmania van december 2011 staat. Het is een oude quilt, opnieuw nagemaakt door Petra Prins. Zij heeft hem meer scrappy gemaakt, met meer verschillende kleuren. Ik blijf meer in de bruintinten, gecombineerd met effen zwart.


Alleen het moment van beginnen heeft even geduurd, want ik heb voor mijn doen lang getwijfeld of mijn stofkeus wel de goede was. En...of ik wel genoeg stof heb. Nu kun je wel blijven uitstellen, en dat wordt dan meestal afstel.


Zondagavond was daar mijn moment: ik pakte een stuk freezerpaper en heb de sterpunten overgenomen op stof. En zondagavond [of eigenlijk maandagmorgen heel vroeg] zat de ster met de lichte tussenstukken al aan elkaar. En eens heerlijk rustgevend met de hand gepatched. Gistermorgen de ronde delen aan de buitenrand gemaakt en ineens leek het een bloem. Ik kreeg het nog voor elkaar om de bloem op de zwarte cirkel te rijgen, en zelfs al een helft te appliceren. Ik heb het zelfs meegenomen naar mijn werk, en vond onder de pauze nog wat tijd om ook daar er even aan te werken. Dat leverde een hoop zuchten op van mijn collega's; bewondering [want ze vinden het best mooi], maar ze zeggen zelf dat zij er geen geduld voor hebben. Mijn antwoord: gewoon aan beginnen, en dan moedigt het vanzelf aan om door te gaan. Voor hen lijkt het of ik heel veel geduld heb....terwijl ik hard doorwerk....want ik wil naar de volgende rand!


Inmiddels zijn alle driehoekjes getekend en geknipt, en ook die zet ik met de hand aan elkaar.


Zijn er nog meer quilters bezig met dit prachtige patroon??

3 opmerkingen:

 1. hey, iets nieuws!!
  de lente is begonnen, dus tijd voor nieuwe dingen.........;;))
  liefs, mij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat ziet er erg mooi uit en geduld zal ik er wel voor hebben maar ik maak denk ik toch liever andere dingen. Vind de kleuren erg mooi bij elkaar passen.

  groetjes Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via Google kwam ik op jouw weblog.
  Toevallig heb ik dit weekend ook iets geschreven op mijn weblog over de lapjes die ik bij Petra Prins had gekocht voor mijn Mrs. Vigor's quilt.
  Daar ga ik nog niet aan beginnen, eerst andere dingen afmaken.
  Maar die van jou wordt prachtig! Weer heel anders, maar wel spannend.
  Ben benieuwd hoe hij verder wordt.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen