Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.zaterdag 31 maart 2012

Mrs Vigor is af...

Vrolijk wappert ze in de wind: Mrs Vigor's quilt is af....althans de top. Ik heb de buitenste border een beetje veranderd, want ik wilde de quilt graag wat groter hebben. Dus mijn driehoeken zijn wat forser geworden. Ook de 2 zwarte borders zijn bij mij wat breder. En dan kom je toch al snel op een bedformaat uit. De zwarte borders zien er nu wat streng uit, maar dat komt met het quiltwerk helemaal goed hoor, ik heb al een ideetje.
Dat er ook zoiets als toeval bestaat laat de driehoekenrand zien: het lijkt wel of de klosjesrand en driehoeken helemaal op elkaar getekend zijn, want het past perfect boven elkaar. Maar eerlijk gezegd is dat een puur toeval: ik zag dat pas toen ik de driehoekenrand eraan stikte, en toen bleek het perfect te kloppen. Ach, een beetje mazzel mag je als quilter ook weleens hebben. Toen ik aan deze quilt begon wist ik niet of ik genoeg stof zou hebben: ik kan jullie melden dat het precies ging....Samen met de zwarte stof voor de borders is het geworden zoals ik gehoopt had. Nu de volgende stap: quilten! En dat ga ik met mijn B550 doen...een mooi project.
Gisteravond ook dit topje afgemaakt, dat lag al in delen te wachten. De kipjes waren al op de stof geborduurd en ook de randen met de eierenblokjes waren al af. Het was even een kwestie van de boel aan elkaar naaien. Ook dit topje kan dus verder afgewerkt worden. Dat wil ik met de borduurmachine doen, maar die is nog uit logeren bij de naaimachinedokter. Niks ernstigs hoor, de Janome is weg voor een servicebeurtje.
Ik hoop de borduurmachine snel weer thuis te hebben, dan kan ik er weer mee aan de slag. Volgens mij lukt het nog wel om het quiltje voor Pasen af te hebben.

4 opmerkingen:

 1. vind ze alle twee erg mooi hoor, en inderdaad soms mag een mens wel eens een beetje mazzel hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoo, jij hebt hard gewerkt. De tops zijn allebei erg mooi geworden. Ik ben benieuwd hoe het quilten met je nieuwe machine gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jeetje, Yvon, niet normaaaaaaal, hahaha!!
  leuk paasquiltje, succes met je mooie masjien, he??!
  liefs, Syl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, zit er op deze machine een turbo? Leuk zeg. Vooral de mrs Vigor's quilt vind ik prachtig! Ik ben benieuwd naar ideetje voor het quilten. Veel quiltplezier alvast.

  BeantwoordenVerwijderen