Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



woensdag 25 juli 2012

Voor als het koud wordt....

 Het zou zó maar kunnen........dat het ineens zo koud is...dat je een hemdje aan wil. Ik wel hoor, want ik ben erg kouwelijk.
Nu had ik een tijdje geleden al eens een BHhemdje gemaakt, maar ik had al veel langer geleden eens een patroon gekocht van Merckwaerdigh....voor hemdjes. Toen heb ik ze al eens gemaakt, maar het BHhemdje was veel te groot uitgevallen, met name de cups.
Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en zo kwam het ervan dat ik wederom een poging gedaan heb. Eerst eens goed naar het patroon gekeken, mezelf opgemeten en toen aan de slag gegaan.
Zeg nu zelf...een snoepje toch?? En niet geheel onbelangrijk : het past heel goed!

 Ook de achterkant heeft een kanten inzet...ja, het oog wil ook wat. Ik heb er een soepele maar toch redelijk stevige lycra voor gebruikt. Want zo'n hemdje moet toch redelijk strak om de romp zitten, anders blijft alles niet op zijn plek zitten.
Het is weer een weekje van testen en proberen....Ik verzamel ook mooie tulekanten..prachtig geborduurd zijn die. Maar er is 1 maar aan dit soort kant: het rekt niet. En dus moet je een aanpassing doen in de bovencup, anders gaat de rand insnijden... dat staat niet mooi en zit niet prettig.
Eindelijk de durf gehad om het toch maar eens te doen. De slip ziet er groot uit....en dat klopt ook. De zijkanten zitten redelijk hoog. De lycra van deze set is redelijk stug en rekt wat minder mee. Met een klein broekje zit dat strakke spul niet erg fijn....en de tulekant zit ook op de slip en dat geeft ook al minder rek in het geheel.

 Mooi hè?? Dat kant....en heel prettig geprijsd ook...voor 50 cent per meter...daar kun je dus wel een testje mee doen. Helaas zijn de borsten van Charlotte een stuk minder vol dan die van mij...het staat mij echt beter hoor!

8 opmerkingen:

  1. OOOOhhh hier krijg ik het wauw gevoel van, wat een prachtig hemdje, zo ook met dat kant in het achterpand.
    En je setje is super!!! mooi zoals je dat kant langs de zijkant in het 'schouderband' over laat lopen..heel creatief

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben het helemaal met je eens dat je bh-hempje een snoepje is!

    Ook je setje ziet er heel leuk uit.

    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat een mooi achterpand van dat hemdje!!! Creatief beest ben je toch.......;)
    Lekker dat je zo bezig bent, maar van mij hoeft het niet nog niet koud te worden, hoor, ik geniet.......
    beetje buiten, beetje binnen, beetje prutselen, beetje frutselen.....
    dag meis, geniet van het mooie weer, liefs, Syl

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is een heel mooi hemdje geworden en ook heel leuk dat achterpand, hoop alleen dat de kou nog ff weg blijft. Je setje is ook erg mooi geworden vind ook hier de kanten details erg mooi. Fijn dat het ook allemaal past want daar doe je het toch voor.

    Corina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb op internet gezien hoe je een paspop naar je eigen model maakt door een strak t-shirt aan te doen, jezelf te laten inwikkelen met Ducktape en dat van achteren als open te laten knippen, zodat je een corset-mal hebt naar je eigen model. Dat om een paspop en de mal opvullen. Het is een ideetje.... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hemdje is een snoepje geworden. Goed om te horen, dat het goed op zijn plek blijft zitten ondanks, dat er geen binnenwerkje in zit.
    Je tulekant set vind ik ook heel mooi geworden, dat kantje is schitterend.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtig hemdje heb je gemaakt, en dat setje is ook prachtig.

    Groetjes, Roelfina

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Schitterend hemdje!! En tule kant is altijd een uitdaging. Je kan minder smoezelen ;-) Maar prachtig geworden!!

    BeantwoordenVerwijderen