Handige Handjes

Welkom op mijn blog! Ik ben Yvonne, en volgens velen erg handig met mijn handen. Denk dan aan patchwork en quilten, borduren met de hand en borduurmachine, kleding en lingerie maken en andere creative uitspattingen.



Bedankt voor je bezoekje, en laat eens een reactie achter bij de blogjes...Groetjes, Yvonne.



zondag 31 januari 2010

Leanne's House Quilt

Al een tijdje ben ik met tussenpozen bezig aan deze quilt. Het is erg leuk om de blokken te maken, en te versieren met stitcheries. Omdat ik ook wel van blingbling hou....versier ik het borduurwerk ook met allerlei soorten kraaltjes en lovertjes.
In de rechterkolom heb ik een foto geplaatst die je ook hierboven ziet. Klik op de foto, en je ziet welke blokken ik inmiddels af heb. Er zijn nog 3 blokken te gaan.....

dinsdag 26 januari 2010

Het begin is er...

Gisteravond heb ik het allereerste blokje voor de Civil War Diary Quilt gemaakt. Ik noem het A1, maar het blokje heeft de klinkende naam: Alarming Conditions. Het was best nog even een gedoe..die kleine stukjes. Ik heb alles eerst op freezerpaper getekent, toen de stofjes erbij gezocht...en patchen maar. De volgende 10 blokken van rij A zijn ook al geprint...maar hoera..die kunnen allemaal met de naaimachine...Ik meld me weer als er weer wat blokjes af zijn.

zondag 24 januari 2010

Verwennerij voor de quiltersziel

Heerlijk..zo'n stapel quiltstof. De rechterstapel is een reproductie van zogenaamde Civil War stoffen. Ja, jullie raden het al....binnenkort wordt er een start gemaakt met de Civil War Diary quilt. De linkerstapel zijn heel lieve Lecienstofjes..die mogelijk ook in de Civil War quilt komen.
Het boek Home Sweet Home stond ook al langer op mijn verlanglijstje, en ik heb het nu in mijn bezit. Dus er kan ook een dorp bij elkaar geappliceerd worden.

Het boek Sylvia's Bridal Sampler mag eigenlijk ook niet in je boekenkast ontbreken. Ten eerste omdat de quilt werkelijk een schoonheid is, ten tweede omdat er een aantal foto's in staan van SBSquilts die door Nederlandse quiltsters gemaakt zijn. Een beetje Hollands Glorie zullen we maar zeggen....
Genoeg om weer lekker een poos mee weg te dromen. Echt weer twee hele goede aanwinsten in mijn toch al overvolle boekenkast.

zaterdag 23 januari 2010

Uniformjasjes

Het begin is er....Ik heb 3 nieuwe jasjes gekocht voor mijn nieuwe baan. We werken er veel in burger, maar voor de zorgmomenten is het toch prettig om een uniformjasje te hebben. En met voldoende zakken....voor een pen, sleutels, en een telefoon. In de winkel waar ik deze jasjes heb gekocht, hadden ze ook bodywarmertjes. Maar die maak ik zelf wel. Dat wordt dus zoeken naar stof waar uniformen van gemaakt worden.....


Omdat ik niet iedere keer hetzelfde model jasje aan wil, heb ik voor 3 verschillende modellen gekozen...tja, een meisje blijft ijdel...ook in het werk! De jasjes zijn echte damesmodellen, dus ruimte daar waar het nodig is, en licht getailleerd.
Schoenen heb ik inmiddels ook, en heb er al een paar uurtjes op gelopen.




donderdag 21 januari 2010

Vrolijk setje

Zoals ik al eerder vertelde, heb ik afgelopen zaterdag flink materiaal ingeslagen om lingeriesetjes te maken. Ik vond in het ''lycrahok'' bij Kantje Boord een prachtige bedrukte lycra. Ik kreeg er direct een voorjaarsgevoel bij. En dan is het zoeken naar een mooi bijpassend kant, schouderband en picotelastiek. De slip met de brede kantrand stond al langer op mijn lijstje om uit te tekenen en te maken. Ik vind het een geslaagd model.
Omdat ik het echt een uitdaging vind om de stof tot op de laatste vierkante centimeter te benutten, is het voor de tweede keer gelukt om 1 BH en 3 [!] slips uit 50 centimeter lycra en 2,5 meter kant te halen. Echt alle stukjes kant worden gebruikt. Ik heb de tweede foto bewust een beetje van de zijkant genomen, zodat de zijcup van de BH goed te zien is. Dit model BH zit heerlijk, omdat de schouderbanden ook gevoerd zijn met padding. Dat zit heerlijk zacht.
In het lingeriealbum staan nog 2 foto's van deze set.

zaterdag 16 januari 2010

Voorraad aangevuld...

Vandaag heb ik eenbezoekje aan Kantje-Boord gebracht. Het was helemaal leuk!! Om te beginnen is de winkel een stuk groter geworden...Het is niet te geloven dat alles wat nu in de winkel staat, voorheen in een ruimte stond die ongeveer de helft kleiner was. Maar ik vrees dat de winkelruimte binnen de kortste keren weer te klein is, want er komt nog het nodige aan lycra's, kanten en diverse fournituren bij...waar ze dat allemaal willen laten is mij een raadsel. Maar goed...ik heb er weer heerlijke uurtjes doorgebracht. En natuurlijk het nodige bijeen gesprokkeld. Waaronder een prachtige paarse lycra en tulekant. Dat wordt vast een heel mooi setje.

Ook zag ik nog een prachtige bedrukte lycra. Daar heb ik een blauw/grijzige kant bij gevonden. En verder nog 3 verschillende witte lycra's en prachtig kant. Alles aangevuld met picotelastiek, schouderband, beugelband , sluitingen en strikjes. Dat wordt weer hard werken om alles af te krijgen. Ach...een beetje voorraad moet een meisje toch hebben!
Wat ook erg leuk was, dat ik een paar dames van het lingerieforum heb ontmoet. Nu heb ik gezichten bij de namen.....

vrijdag 15 januari 2010

Blauwe set

Eindelijk even tijd gemaakt om de blauwe set op de foto te zetten. Ik vind het een geslaagde combinatie geworden. De BH zit perfect...dus wat wil een meisje nog meer? Juist...meer lingerie maken. Morgen ga ik Kantje-Boord onveilig maken....en daarna is er dan werk aan de winkel...;-) ..... In het lingeriealbum [zie rechterkolom] staan nog meer foto's van dit setje....Neem gerust een kijkje.

Om dól van te worden....

Sinds een week heb ik iedere keer pijn in mijn kiezen...vooral s'nachts. Wil je lekker gaan slapen...ho maar...PIJN! De laatste maanden heb ik ongeveer een abonnement bij de tandarts...dus vanmorgen maar weer gebeld, want het is niet te harden. Natuurlijk naar een vervanger, maar het is een aardige man. Ik vertelde mijn verhaal...en er wordt eerst maar eens een foto gemaakt. Daar was niets bijzonders op te zien, de wortels van de kiezen zien er prima uit. Daarna voorzichtig geklopt tegen de kiezen...leverde ook niets op...Toen voorzichtig mijn wang bevoeld, ook geen pijn. Grrr, wat is er dan??? Volgens de tandarts is de kaakholte ontstoken. Nu heb ik een korte antibioticakuur voorgeschreven gekregen. Ik hoop dat dit het inderdaad is....want die pijn die iedere keer de kop opsteekt is echt heel naar......Als het goed is zal de kuur binnen 48 uur resultaat geven, en de pijn moet dan weg zijn. Duimen jullie mee??

donderdag 14 januari 2010

Mijn eerste quilt..

Vandaag laat ik jullie de foto's zien van mijn allereerste quilt. In september 2001 had ik mijn eerste les in patchwork en quilten. Gewoon bij iemand thuis, die inmiddels zo ervaren was dat ze lessen gaf om startende quilters te helpen. De bedoeling was dat we een sampler zouden maken van ongeveer 12 blokken. De moeilijksheidsgraag zou in de loop van de lessen toenemen, zodat er veel technieken aan bod kwamen. De lessen vonden om de week plaats. Na de derde les besloot ik dat 12 blokken bij lange na niet genoeg waren. Samen met de ''juf'' hadden we berekend dat ik er 25 nodig had. Want ja...ik wilde dolgraag een bedquilt maken voor ons bed. Toen kon ik al geen maat houden, en dat is ook niet meer overgegaan. Dat werd dus als een haas naar de quiltwinkel....want ik had natuurlijk niet genoeg stof voor 25 blokken. Gelukkig was de meeste stof er nog, dus bijkopen was zo gepiept. Tijdens de lessen kreeg ik meer patronen mee naar huis....dus ik hield de andere dames goed bij...
De blokken zijn allemaal met de hand gemaakt. Op die manier leer je de basis van het patchen heel goed en op een rustige manier.
Thuis heb ik toen de top in elkaar gezet, want het patchen had niet zo heel veel geheimen meer voor mij. De quilt is voor een eerste quilt behoorlijk intensief gequilt. In de effen blokken heb ik een spinnenweb gequilt, goed te zien aan de achterkant van de quilt.
Natuurlijk zit er ook een beginnersfout in de quilt: er zit geen border omheen. Dat zou ik nu dus anders gedaan hebben. Maar ik koester de quilt wel. Een klinkende naam heeft de quilt ook niet...hij heet gewoon ''Samplerquilt''. Ik heb nog 2 seizoenen lessen gevolgd, en toen was mijn kennis inmiddels zo groot geworden [ook door het internet], dat ik bijna de ''juf'' zat te verbeteren. Het werd tijd dat ik op eigen benen ging staan.
Het quiltvirus is nooit meer overgegaan....het is een heerlijke hobby. Een hobby die voor veel contacten heeft gezorgd....via diverse fora, tentoonstellingen, workshops en ga zo maar door. Tegelijkertijd is het heerlijk ontspannend, en soms ook inspannend.... Voorlopig heb ik nog inspiratie genoeg voor nog heel veel quilts!

zaterdag 9 januari 2010

Uniform uit de wilgen gehaald....

.....en mijn speld weer opgepoetst... Na een sabatical van precies 5 jaar ga ik per 1 februari weer werken. Het kriebelde al een tijdje om weer een werkkring te zoeken. En vandaag kreeg ik te horen dat ik voor ongeveer 15 uur per week een contract heb. Ik ga mijn oude vak als ziekenverzorgende uitvoeren op een kleinschalige unit voor bejaarden met een hoge zorgvraag. Het verzorgingshuis waar ik ga werken verhuist ook nog eens naar een gloednieuwe locatie.....dus het wordt helemaal super!
Ik heb er echt zin in...Dat wordt dus de komende weken nieuwe werkschoenen kopen, en uniformjasjes.....Ik hou jullie op de hoogte!

dinsdag 5 januari 2010

Tijgersetje

Eindelijk is het er dan van gekomen: het een ''beetje stoute'' tijgersetje is gemaakt. Dit stofpakketje heb ik vorige zomer al in mijn favoriete lingeriematerialenwinkel gekocht. Op één of andere manier heeft het gewoon lang geduurd voordat ik weer eens iets op lingeriegebied gemaakt heb. Maar...de volgende set is al geknipt...en dat ga ik heel snel maken!

zondag 3 januari 2010

Bijzondere stof


Een maand of wat geleden kocht ik op de Culemborgse markt een mooi lap stof. De stof is bewerkt met bijzondere applicaties. Het is een bloem/bladmotief van kunstleer en opgesierd met borduursel. Het model komt uit Lutterloh, supplement 258 model 226. Het coltruitje is ook een Lutterlohpatroon, suplement 251 model 231.

40 dagen likeur

Men neme: 1 liter jenever, 40 suikerklontjes, 40 chocolade-moccaboontjes, een gave sinaasappel en een weckfles met de inhoud van 1 liter. Boen de sinaasappel af en prik er 40 gaatjes in. Stop alles in de weckfles, af en toe schudden totdat alle suikerklontjes opgelost zijn. Zet de weckfles 40 dagen weg op een donkere plaats.

Na 40 dagen wachten is dan het grote moment aangebroken: de likeur kan gezeefd worden door een schone theedoek.
De sinaasappel kan ook uitgeperst worden en door de doek meegezeefd worden.
Schenk de likeur over in een mooie karaf....proost! Op een voorspoedig 2010!